Zeleninové špagety s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks česnek
1 ks cibule
1 ks cuketa
1 balíček těstoviny
1 konzerva krájená rajčata
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
0 kg mleté maso
1 konzerva rajský protlak
250 g čerstvé žampiony
podle chuti
sůl
bylinky
oregano
cukr moučka
mletý černý pepř
sušený česnek
podle potřeby
sádlo
na ozdobu
eidam
Postup Zeleninové špagety s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky a cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Ve větším kastrolu či woku orestujeme na sádle nebo na oleji nákrájenou cibuli s česnekem. Přidáme papriky a mleté maso. Necháme zatáhnout, osolíme, okořeníme podle chuti a přidáme cuketu a žampiony. Směs zalijeme krájenými rajčaty z konzervy a malým rajským protlakem. Můžeme také podlít trochou vody. Poté necháme směs dusit pod pokličkou do změknutí zeleniny asi 25 minut. Dochutíme cukrem moučka, protože krájená rajčata jsou kyselá.
Do hrnce s vařící osolenou vodou vložíme těstoviny. Můžeme použít různé druhy těstovin podle chuti a uvaříme je podle návodu. Osobně mám s touto směsí nejraději špagety.
Zeleninové špagety s mletým masem podáváme přelité omáčkou a můžeme navrchu posypat strouhaným eidamem či parmazánem.