Ostružinový džem s aronií recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

25 ml rum
1/2 l voda
3 ks hřebíček
1 kg cukr krystal
1,2 kg ostružiny
1/4 lžičky mletá skořice
1 lžička kyselina citronová
1 balíček Želírfix 2:1
30 dkg aronie

Postup přípravy receptu

  1. V půl litru vody povaříme 15 minut 3 hřebíčky, které vyndáme. Potom do téže vody dáme vařit 30 dkg aronie a po 5 minutách přidáme 1,2 kg ostružin. Vaříme asi 15 minut, potom ovoce rozmačkáme šťouchadlem na brambory

  2. Přichystáme si 1 kg cukru krystal a trochu z něho odebereme. V odebraném cukru rozmícháme Želírfix 2:1, vsypeme do ovoce a povaříme 5 minut, potom po částech přisypáváme zbývající cukr. Povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Džem nepění. Do odstaveného džemu vmícháme 1 lžičku kyseliny citronové, 1/4 lžičky mleté skořice a 25 ml rumu

  3. Ostružinovým džemem s aronií naplníme skleničky, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!