Zeleninové rizoto s yzopem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 hrst petrželka
1 ks cibule
4 ks cuketa
2 snítky pórek
300 g rýže
300 ml zeleninový vývar
100 g strouhaný sýr
200 g mražený hrášek
1 špetka mletý černý pepř
250 ml rajčatové pyré
4 snítky yzop
podle potřeby
víno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji a na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a pórek, propláchnutou rýži a za častého míchání osmažíme.

  2. Směs podlijeme vínem a necháme vydusit, vmícháme rajčatové pyré, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme, dokud rýže nezměkne. Než stáhneme rizoto z plotny, vmícháme mražený hrášek, nasekané lístky yzopu a ještě asi 5 minut dusíme.

  3. Na talíři ozdobíme pokrm nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!