Zeleninové rizoto s yzopem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 1 hrst petrželka 1 ks cibule 4 ks cuketa 2 snítky pórek 300 g rýže 300 ml zeleninový vývar 100 g strouhaný sýr 200 g mražený hrášek 1 špetka mletý černý pepř 250 ml rajčatové pyré 4 snítky yzop podle potřeby víno
Postup Zeleninové rizoto s yzopem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji a na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a pórek, propláchnutou rýži a za častého míchání osmažíme.
Směs podlijeme vínem a necháme vydusit, vmícháme rajčatové pyré, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme, dokud rýže nezměkne. Než stáhneme rizoto z plotny, vmícháme mražený hrášek, nasekané lístky yzopu a ještě asi 5 minut dusíme.
Na talíři ozdobíme pokrm nasekanou petrželkou a posypeme strouhaným sýrem.