Zeleninové krokety s tatarkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce petrželka
100 ml mléko
500 g zelenina
50 g hladká mouka
trojobal
vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
olej na smažení
Postup Zeleninové krokety s tatarkou recept
Postup přípravy receptu
-
Směs zeleniny (mrkev, kedlubna, květák, petržel) uvaříme v osolené vodě doměkka. Zeleninu scedíme a nasekáme nadrobno. Petrželku nasekáme také nadrobno.
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou kaši. Vmícháme vejce, zeleninu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, pepřem, muškátem a necháme vychladnout.
Ze směsi tvoříme šišky - krokety, obalíme je v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme na oleji ze všech stran. Krokety necháváme potom okapat na ubrousku.
Zeleninové krokety podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou či jakýmkoli dipem podle chuti. Dobré je přidat na talíř i malou zeleninovou oblohu.