Zeleninové karbanátky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
1 lžička sůl
1-2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
25 dkg mrkev
1 dl olej na smažení
25 dkg kedluben
1 ks cibule (menší)
30 dkg syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu i brambory ve slupce uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Pak vše umeleme na strojku, osolíme, přidáme nakrájenou slaninu osmahnutou na cibulce, vejce a podle potřeby strouhanku.

  2. Z hmoty tvoříme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.

  3. Jako přílohu k zeleninovým karbanátkům se slaninou můžeme podávat například bramborovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!