Medovníkové srdce recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 g máslo
100 g máslo
1 lžička ocet
2 lžíce med
250 g cukr krupice
1 plechovka salko
1 lžička jedlá soda
700 g hladká a hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plechovku mléka vložíme do vařící vody, vaříme zhruba 3 hodiny až vznikne karamelová hmota. Plechovku neotvíráme a necháme vychladnout. Je lepší připravit si karamel den předem. Vychladlé mléko přelijeme do misky a smísíme s máslem

  2. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme jedlou sodu a ocet, pak i obě vejce. Po promíchání vše odstavíme a připravíme si mísu s moukou, do ní nalijeme nahřátou směs a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 5 - 7 dílů, schováme v igelitu, aby neoschly a každý dílek vyválíme do tenka. Vykrojíme srdce podle šablony. Každý plát medovníkového srdce pečeme 3 - 5 minut, dokud nezačne hnědnout

  3. Vychladlé pláty lepíme na sebe krémem, jeden plát necháme a rozdrobíme, případně smícháme s ořechy a posypeme povrch medovníku

  4. Medovníkové srdce necháme uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!