Zeleninové chutney recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 15 stroužků česnek 1 dl olej 10 dkg sůl 2 kg paprika 3 dl ocet 1 kg rajče 15 dkg feferonka 1 lžíce nové koření 3 lžíce plnotučná hořčice 2 ks cibule (velká) 1 lžíce mletý černý pepř
Postup Zeleninové chutney recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky a feferonky očistíme a zbavíme jádřinců. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.
Připravenou zeleninu umeleme na masovém strojku.
V dostatečně velkém hrnci rozehřejem olej, přidáme umletou zeleninu, rozemleté nové koření, pepř a hořčici. Směs dusíme dohusta. Podle chuti základ dochutíme solí, cukrem a octem.
Hotové husté chutney přelijeme do přesnídávkových skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme ještě 15 minut. Toto množství je na 15 přesnídávkových skleniček.