Zeleninové chutney recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg cukr
15 stroužků česnek
1 dl olej
10 dkg sůl
2 kg paprika
3 dl ocet
1 kg rajče
15 dkg feferonka
1 lžíce nové koření
3 lžíce plnotučná hořčice
2 ks cibule (velká)
1 lžíce mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky a feferonky očistíme a zbavíme jádřinců. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.

  2. Připravenou zeleninu umeleme na masovém strojku.

  3. V dostatečně velkém hrnci rozehřejem olej, přidáme umletou zeleninu, rozemleté nové koření, pepř a hořčici. Směs dusíme dohusta. Podle chuti základ dochutíme solí, cukrem a octem.

  4. Hotové husté chutney přelijeme do přesnídávkových skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme ještě 15 minut. Toto množství je na 15 přesnídávkových skleniček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!