Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vývar
2 ks cibule
sádlo
100 g anglická slanina
mletý kmín
500 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
800 g vepřová pečeně s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečínku očistíme, osolíme a opepříme. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Růžičkovou kapustu očistíme od povadlých lístků a ztvrdlých košťálů. Kapustičky vložíme do vroucí osolené a okmínované vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut. Poté kapustičky ihned scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat

  2. Na sádle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak pečínku přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibuli, česnek a slaninu dorůžova. Orestovanou směs přidáme k masu, vše dochutíme mletým kmínem a podlijeme vývarem. Vepřovou pečínku přikryjeme a pečeme při 180 °C za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple

  3. Uvařené kapustičky vložíme do výpeku a krátce prohřejeme, ale nevaříme. Kapustičky mají zůstat pevné, nikoliv rozvařené

  4. Vepřovou pečínku rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami se sosem a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!