Zeleninová rýže recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 250 ml vývar petrželka 1 ks cibule 2 ks mrkev 150 g rýže 3 lžíce sójová omáčka 200 g bílé zelí 1 svazek jarní cibulka mletý černý pepř 1 ks paprika (červená) 30 g sušené houby (exotické) 50 g sójové klíčky (sterilované) 1 lžíce koření pěti vůní na ozdobu arašídy
Postup Zeleninová rýže recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přelijeme je horkým vývarem. Pak je necháme asi 15 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkve očistíme a nakrájíme na nudličky nebo hranolky. Zelí a mrkev přidáme k česneku a lehce osmahneme.
Papriky a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kolečka. Sójové klíčky slijeme a necháme okapat. Papriky a cibulku přidáme do pánve. Po chvíli přidáme i klíčky. Zeleninu podlijeme vývarem s houbami a sójovou omáčkou. Nakonec zeleninu ochutíme pepřem, kořením, případně solí a necháme asi 5 minut podusit.
Hotovou rýži slijeme, obložíme zeleninou, případně smícháme, posypeme oříšky, ozdobíme petrželkou a podáváme.