Zeleninová rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
250 ml vývar
petrželka
1 ks cibule
2 ks mrkev
150 g rýže
3 lžíce sójová omáčka
200 g bílé zelí
1 svazek jarní cibulka
mletý černý pepř
1 ks paprika (červená)
30 g sušené houby (exotické)
50 g sójové klíčky (sterilované)
1 lžíce koření pěti vůní
na ozdobu
arašídy

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přelijeme je horkým vývarem. Pak je necháme asi 15 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.

  2. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkve očistíme a nakrájíme na nudličky nebo hranolky. Zelí a mrkev přidáme k česneku a lehce osmahneme.

  3. Papriky a jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo kolečka. Sójové klíčky slijeme a necháme okapat. Papriky a cibulku přidáme do pánve. Po chvíli přidáme i klíčky. Zeleninu podlijeme vývarem s houbami a sójovou omáčkou. Nakonec zeleninu ochutíme pepřem, kořením, případně solí a necháme asi 5 minut podusit.

  4. Hotovou rýži slijeme, obložíme zeleninou, případně smícháme, posypeme oříšky, ozdobíme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!