Zeleninová rychlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks brambory
1 ks cibule
2 ks rajče
200 g sýr
1-2 lžíce olivový olej
2 ks barevná paprika
zálivka
sůl
3 lžičky plnotučná hořčice
250 ml sladká smetana
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle chuti
uzenina

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Pokud připravujeme pokrm s masem, nakrájíme šunku, uzené maso nebo jakékoliv maso či uzeninu na kostičky. Sýr nastrouháme.

  2. Připravíme si zálivku. Sladkou smetanu smícháme s hořčicí a ochutíme solí, paprikou a pepřem. Můžeme použít i pálivou papriku. Záleží na chuti.

  3. Do pekáčku, nejlépe s nepřilnavou úpravou, nalijeme olivový olej. Vsypeme kostičky brambor, přidáme papriku, cibuli a rajčata. Pak přidáme maso, vše posypeme sýrem a poté směs v pekáčku zalijeme smetanovým přelivem.

  4. Zeleninovou rychlovku vložíme do trouby a zvolna pečeme. Jídlo je hotové, jakmile změknou a jsou hotové brambory, to je zhruba po 20 - 30 minutách.

  5. Zeleninovou rychlovku podáváme samotnou, s pečivem, s kečupem - prostě podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!