Pečená cuketa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
140 ml olej
3 lžičky sůl
5 ks cibule
1,5 kg cuketa
300 ml rajčatový protlak
2 lžíce vinný ocet
0,5 lžiček mletý černý pepř
6 lžic worchesterová omáčka
3 lžíce třtinový cukr
1 sklenka sugo toscana alnatura

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na tenké půlměsíčky spolu s česnekem, který očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mezitím oloupeme a očistíme od semen a na hrubém struhadle nastrouháme cukety, přidáme je k cibuli a česneku, osolíme a chvilku promícháváme. Poté přidáme cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, worchester, pepř a vše společně zamícháme

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do vyššího plechu rozprostřeme pečicí papír, který ustřihneme tak, aby vytvořil dostatečně vysoké okraje. Připravenou směs přeneseme na plech a dáme na 40 minut do trouby. Během této doby jednou nebo dvakrát směs promícháme

  3. Po upečení plníme cukeťačku do horkých sklenic, které pevně uzavřeme, dáme dnem vzhůru a necháme přikryté pod ručníkem vychladnout do druhého dne

  4. Pečené cukety poté skladujeme ve spíži, popřípadě ve sklepě, otevřené pak podáváme s pečivem k různým příležitostem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!