Zeleninová polévka s tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg celer
1 l voda
1 ks mrkev
0 ks petržel
1 balení tuňák v oleji
2 kuličky nové koření
1 lžíce slunečnicový olej
4 kuličky celý černý pepř
podle chuti
sůl
polévkové bylinky
podle potřeby
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Petržel, menší celer a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do hrnce dáme lžíci slunečnicového oleje a rozehřejeme. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a lehce osmahneme. Po chvilce přidáme tuňáka, lehce orestujeme a zalijeme 1,5 l vroucí vodou z konvice. Následně přidáme kuličky pepře a nového koření a osolíme.

  3. Po 30 - 40 minutách vaření polévku zahustíme jíškou nebo hraškou a povaříme 20 minut. Polévku dochutíme, přidáme polévkové bylinky a po 5 minutách vypneme a podáváme.

  4. Zeleninovou polévku s tuňákem podáváme podle chuti samotnou nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!