Karbanátky z tresky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 1/2 lžíce máslo 1,5 kostka droždí 40 g parmazán citronová šťáva 1/2 lžičky sardelová pasta 1 ks červená cibule 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 ks brambory vařené ve slupce 1/2 lžičky třtinový cukr 2 - 3 hrstě jemná strouhaná houska 700 g mražené filé z tresky
Postup Karbanátky z tresky
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme rozmrazit. Pak z filetů vymačkáme veškerou vodu a maso nakrájíme na velmi drobné kousky. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky
Na másle necháme zesklovatět cibuli, na kterou rozdrobíme čerstvé kvasnice, přidáme třtinový cukr a mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří hladká a lesklá kašička, kterou necháme zchladnout
V míse promícháme kousky masa s drožďovou kašičkou, brambory, prolisovaným česnekem, sardelovou pastou, strouhaným sýrem, petrželkou a vejci. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zahustíme strouhanou houskou
Z rybí směsi tvoříme mokrýma rukama menší karbanátky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova a necháme na ubrousku okapat
Karbanátky z tresky podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.