Karbanátky z tresky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
1/2 lžíce máslo
1,5 kostka droždí
40 g parmazán
citronová šťáva
1/2 lžičky sardelová pasta
1 ks červená cibule
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 ks brambory vařené ve slupce
1/2 lžičky třtinový cukr
2 - 3 hrstě jemná strouhaná houska
700 g mražené filé z tresky

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme rozmrazit. Pak z filetů vymačkáme veškerou vodu a maso nakrájíme na velmi drobné kousky. Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme, nebo prolisujeme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky

  2. Na másle necháme zesklovatět cibuli, na kterou rozdrobíme čerstvé kvasnice, přidáme třtinový cukr a mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří hladká a lesklá kašička, kterou necháme zchladnout

  3. V míse promícháme kousky masa s drožďovou kašičkou, brambory, prolisovaným česnekem, sardelovou pastou, strouhaným sýrem, petrželkou a vejci. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zahustíme strouhanou houskou

  4. Z rybí směsi tvoříme mokrýma rukama menší karbanátky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova a necháme na ubrousku okapat

  5. Karbanátky z tresky podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!