Losos se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
50 g máslo
1 ks cibule
1 ks citron
4 - 6 porcí losos
mletý pepř
hladká mouka
3 lžíce zakysaná smetana
250 ml smetana ke šlehání
petrželová nať
3 - 4 snítky zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Zelenou petrželovou nať propláchneme a nasekáme najemno

  2. Naporcovaného lososa pokapeme citronem, slabě poprášíme moukou a necháme chvíli uležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pozvolna opékáme z obou stran dozlatova. Osolíme,opepříme. Osmažené kousky ryby vyjmeme

  3. Na pánev po smažení přidáme ještě malý kousek másla, nasypeme cibuli a osmažíme ji do zesklovatění. Přidáme nasekanou petrželku a zakapeme šťávou z citronu. Smetanu rozkvedláme se solamylem a přilijeme k cibuli a zelené petrželové nati. Mícháme a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přisolíme, opepříme. Nakonec do omáčky vmícháme 3 lžíce zakysané smetany. Do omáčky vložíme kousky ryby a necháme prohřát

  4. Porce lososa se smetanovou omáčkou ozdobíme plátkem citronu a nasekanou petrželkou. Podáváme s upečenými nebo uvařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!