Zeleninová polévka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
400 g rajče
2 ks bobkový list
olivový olej
300 g kuřecí prsa
1 ks zelená paprika
chilli koření
1 hrst zelená petrželka
4 lžíce ostrý kečup
1 ks malá mrkev
1 l drůbeží vývar
mletý černý pepř
4 lžíce strouhaný sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a ochutíme chilli kořením. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na větší čtverce. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Vmícháme nakrájenou papriku a mrkev, zakryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme nakrájená oloupaná rajčata, ostrý kečup, osolíme, opepříme a podusíme ještě dalších 10 minut

  3. Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme 15 - 20 minut. Mezitím opečeme na másle kuřecí maso dozlatova, které vložíme do hotové polévky. Přidáme usekanou petrželku, ale již nevaříme

  4. Horkou zeleninovou polévku s kuřecím masem rozdělíme na porce, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!