Zeleninová polenta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 svazky petrželka
2 ks cibule
750 ml voda
2 ks mrkev
2 svazky bazalka
250 g špenát
100 g parmazán
2 ks řapíkatý celer
250 g kukuřičná krupice
podle chuti
česnek
sůl
rozmarýn
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Špenátové listy nahrubo nasekáme, mrkev nakrájíme na kostičky, celer na plátky. Cibuli, česnek a bylinky také nasekáme nadrobno.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek, bylinky a zeleninu a restujeme asi 5 minut. Zalijeme 750 ml vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut na mírném ohni.

  3. Pekáč vyložíme fólií, naplníme zeleninovou polentou a vyklopíme.

  4. Zeleninovou polentu nakrájíme na plátky, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!