Zeleninová paella recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g hrášek 2 stroužky česnek 500 g rajčata 2 ks cibule 2 ks cuketa 3 ks feferonka - - šafrán 2 ks papriky - - olej olivový 750 ml vývar slepičí 4 ks řízek kuřecí 200 g rýže kulatozrnná
Postup Zeleninová paella recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná rajčata nakrájíme na kousíčky, cukety, papriky i feferonky nakrájíme na kostičky, hrášek povaříme a propláchneme. Maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji, potom ho vyndáme a do výpeku dáme rýži a necháme ji zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem. Přidáme maso a papriky a dusíme asi 20 minut za občasného míchání. Feferonky a cukety opečeme na oleji s hráškem a šafránem a rajčaty a vmícháme do rýže, ochutíme solí a pepřem.