Zeleninová paella recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrášek
2 stroužky česnek
500 g rajčata
2 ks cibule
2 ks cuketa
3 ks feferonka
- - šafrán
2 ks papriky
- - olej olivový
750 ml vývar slepičí
4 ks řízek kuřecí
200 g rýže kulatozrnná

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná rajčata nakrájíme na kousíčky, cukety, papriky i feferonky nakrájíme na kostičky, hrášek povaříme a propláchneme. Maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji, potom ho vyndáme a do výpeku dáme rýži a necháme ji zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem. Přidáme maso a papriky a dusíme asi 20 minut za občasného míchání. Feferonky a cukety opečeme na oleji s hráškem a šafránem a rajčaty a vmícháme do rýže, ochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!