Zeleninová omáčka na špagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks rajče bazalka 0.5 ks červená paprika 1 ks střední cibule mletý černý pepř 1 kostka hovězí masox nebo zeleninový bujon podle potřeby olej voda na podlití ostrý kečup
Postup Zeleninová omáčka na špagety recept
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cibulce, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a podlijeme. Přidáme kostku masoxu (vegetariáni nahradí jiným bujonem) a necháme dusit, dokud se nám voda nevypaří.
Do takto podušené zeleniny vmícháme kečup (já mám domácí od babičky, ten je nejlepší) a prohřejeme.
Celou směs můžeme ještě rozmixovat, aby v ní nebyly kousky zeleniny.
Zeleninovou omáčku podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.