Zeleninová omáčka na špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajče
bazalka
0.5 ks červená paprika
1 ks střední cibule
mletý černý pepř
1 kostka hovězí masox nebo zeleninový bujon
podle potřeby
olej
voda na podlití
ostrý kečup

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cibulce, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a podlijeme. Přidáme kostku masoxu (vegetariáni nahradí jiným bujonem) a necháme dusit, dokud se nám voda nevypaří.

  2. Do takto podušené zeleniny vmícháme kečup (já mám domácí od babičky, ten je nejlepší) a prohřejeme.

  3. Celou směs můžeme ještě rozmixovat, aby v ní nebyly kousky zeleniny.

  4. Zeleninovou omáčku podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!