Zeleninová kmínová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
20 g máslo
2 lžíce mléko
50 g tuk
1 ks cibule
0.5 lžičky kmín
1 l voda
50 g hladká mouka
80 g hrubá mouka
200 g kořenová zelenina
0.5 kostky bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Posypeme ji moukou a osmahneme mírně dozlatova.

  2. Smaženou zeleninu zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme asi 15 minut. Dochutíme masoxem. V misce utřeme na nočky máslo se solí, vejcem a střídavě přidáváme mléko a mouku. Lžičku namáčíme do studené vody a vykrajujeme nočky, které dáváme do vařící polévky. Ty vaříme zhruba asi 5 minut.

  3. Zeleninovou kmínovou polévku podáváme nejlépe teplou. Můžeme ji doplnit čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!