Zeleninová hořčice s feferonkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
10 dkg cukr
1 palička česnek
2 dl olej
1 kg cibule
1 kg rajče
10 dkg feferonka
1 ks Deko
1 kg červená parika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, cibuli oloupeme, papriku zbavíme jadérek a vše nakrájíme na čtvrtky. Všechno umeleme.

  2. Zeleninu dáme dáme vařit. Rajčata můžeme použít i méně zralá. Přidáme Deko, které prosejeme, a vaříme tak dlouho, až se vypaří nadbytečná voda. Po zhoustnutí, kterého docílíme právě vařením, přidáme olej, cukr, pomleté feferonky a česnek. Ještě chvíli provaříme.

  3. Horkou zeleninovou hořčici s feferonkami plníme do sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!