Pečené rybí filé se zázvorem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 lžic strouhanka
800 g treska
zázvor
2 lžíce olivový olej
olivový olej
1,5 lžíce kukuřičná mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
sušený česnek
4 lžíce bílý řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme jogurt, sůl, pepř, olivový olej a čerstvě nastrouhaný zázvor. Čisté rybí plátky potřeme marinádou a necháme je aspoň na hodinu marinovat

  2. V jiné míse promícháme strouhanku s kukuřičnou moukou, sušeným česnekem a nasekanou petrželkou

  3. Rybí plátky z marinády obalíme ve směsi strouhanky a uložíme na plech s pečicím papírem. Každý plátek ryby pokapeme troškou oleje a plech vložíme do trouby

  4. Rybí filé pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 - 190 °C. V polovině pečení plátky ryb obrátíme

  5. Pečené rybí filé se zázvorem podáváme s bramborovou přílohou k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!