Pečené rybí filé po švédsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g slanina
sůl
100 g cibule
100 g jablko
1 ks citron
mletý pepř
500 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jablko a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Do pekáčku nebo hrnce vhodného do trouby vsypeme slaninu a restujeme, až pustí tuk. Na slaninu vložíme porce rybího filé, osolíme, opepříme, pokapeme citronem a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení filé několikrát obrátíme. Asi po 10 minutách filé vyjmeme a uložíme na teplé místo

  3. Jablko a cibuli vložíme do rybího výpeku a lehce osmažíme

  4. Porce upravujeme na talíře tak, že filé obložíme jablky, cibulí a osmaženou slaninou. Pečené rybí filé po švédsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!