Zeleninová hořčice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce sůl 4 ks cibule 2 ks celer 1 kg rajče 12 ks feferonky 360 g cukr krupice 240 ml ocet 8% 12 ks zelená paprika 1 kg hlávkové zelí 6 lžiček hořčičné semínko
Postup Zeleninová hořčice recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme. Zeleninu umeleme na masovým strojku.
K zelenině přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko a ocet. Vše povaříme asi 30 minut na mírném ohni. Ještě horkou zeleninovou hořčici plníme do čistých skleniček. Hořčici sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Pokud použijeme rajčata zelená, použijeme k nim papriku červenou a naopak. Feferonky můžeme nahradit kozími rohy.