Zeleninová hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
4 ks cibule
2 ks celer
1 kg rajče
12 ks feferonky
360 g cukr krupice
240 ml ocet 8%
12 ks zelená paprika
1 kg hlávkové zelí
6 lžiček hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme. Zeleninu umeleme na masovým strojku.

  2. K zelenině přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko a ocet. Vše povaříme asi 30 minut na mírném ohni. Ještě horkou zeleninovou hořčici plníme do čistých skleniček. Hořčici sterilujeme 20 minut při 80 °C.

  3. Pokud použijeme rajčata zelená, použijeme k nim papriku červenou a naopak. Feferonky můžeme nahradit kozími rohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!