Zelenina z pánve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 ks cuketa
1 ks pórek
1 lžička vegeta
1 svazeček jarní cibulka
1 ks baklažán
4 ks barevná paprika
podle potřeby
2 dl voda
2 cl olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli, pórek a česnek nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na nudličky, cuketu a lilek na kostky.

  2. V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, pórek a česnek a restujeme, až vše zesklovatí. Směs osolíme a ochutíme vegetou. Přidáme papriku, opět orestujeme a podlijeme vodou. Zeleninu dusíme do poloměkka. Pak přidáme cuketu a baklažán. Pokud je cuketa nebo baklažán tvrdší, předem je nakrájené krátce povaříme nad parou.

  3. Zeleninovou směs ochutíme oblíbeným kořením, pokud chceme, můžeme přidat i chilli pro pikantnost a dodusíme doměkka.

  4. Zeleninu z pánve podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, těstovinám nebo jen smaženici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!