Guláš z králíka na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 - 3 lžíce olej
2 - 3 lžíce máslo
1/2 l mléko
4 ks cibule
voda
3 ks bobkový list
2 - 4 lžíce hladká mouka
3 lžíce gulášové koření
3 hrstě sušené houby
4 ks králičí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Maso z hřbetů králíka odkostíme a dobře očistíme. Nakrájíme na menší kousky

  2. Na másle s trochou oleje zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme kousky masa. Krátce orestujeme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli vypékat a pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a přidáme bobkový list s gulášovým kořením

  3. Maso průběžně promícháváme a podléváme, asi po 20-ti minutách přisypeme sušené houby a jemně nakrájený česnek. Maso dále pečeme, dokud není měkké

  4. Před dokončením zasypeme hladkou moukou, s masem ji dobře promícháme a za stálého opatrného míchání přilijeme mléko. Ještě chvíli povaříme, přisolíme. Podle chuti a potřeby připravíme více zahuštěné omáčky tak, že v hrnku rozmícháme mouku s trochou mléka, přidáme ji k masu a doplníme vodou, vývarem nebo mlékem podle potřeby

  5. Guláš z králíka na houbách podáváme s houskovým knedlíkem, vynikne však také s dobrými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!