Hovězí polévka s červenou řepou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 l voda
2 ks mrkev
2 ks šalotka
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
zakysaná smetana
1/2 lžičky hnědý cukr
1 řapík řapíkatý celer
1 snítka celerová nať
rýžový ocet
10 kuliček celý černý pepř
1 snítka hladkolistá petrželová nať
400 g hovězí hrudí s kostí
1 ks vakuovaná předvařená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme hovězí vývar. Hovězí hrudí s kostí a kouskem tuku omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou velkou oloupanou cibuli, 3 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, celý černý pepř, sůl a vše přivedeme k varu. Tvořící se, vysráženou pěnu z masa odstraníme z hladiny vývaru, pak teplotu snížíme, přidáme snítku petrželové a celerové natě a zakryté zvolna vaříme, dokud maso nebude úplně měkké

  2. Mezitím očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kousky, šalotky rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na klínky. Takto připravenou zeleninu zprudka orestujeme na malém množství oleje, přidáme půl lžičky hnědého cukru, směs osolíme a za stálého míchání necháme krátce zkaramelizovat. Předvařenou řepu opláchneme a nakrájíme na půlkolečka

  3. Hotový hovězí vývar slijeme přes síto, maso natrháme nebo nakrájíme na kousky a odložíme stranou. Hovězí vývar přivedeme k varu, pak do něj vložíme orestovanou zeleninu, kterou povaříme doměkka. Nakonec do polévky přidáme nakrájenou červenou řepu a kousky masa. Vše necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a octem

  4. Hovězí polévku se zeleninou a masem můžeme podávat s pečivem a zakysanou smetanou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!