Hovězí polévka s domácími nudlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
10 - 15 dkg celer
pažitka
1 ks mrkev
0,5 ks petržel
masox
mletý černý pepř
600 g hovězí žebra
3 ks morkové kosti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra omyjeme, vložíme do studené vody a přidáme opláchnuté morkové kosti. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme, aby vývar jen probublával. Do vývaru přidáme očištěnou mrkev, celer, petržel, malou cibuli, celý černý pepř, kousek masoxu a sůl. Vaříme asi 2 hodiny, až je maso měkké

  2. Maso vyjmeme a vývar scedíme. Uvařenou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme zpátky do vývaru. Do vařicí a osolené vody vsypeme domácí nudle, které vaříme asi 10 minut. Uvařené nudle scedíme, dáme na talíř a zalijeme hovězím vývarem

  3. Hovězí polévku s domácími nudlemi ozdobíme na talíři nasekanou pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!