Zelenina s bramborami nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
1 lžíce ocet
500 g brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
kapary
pepř
1 lžíce hladká mouka
1 ks nakládaná okurka
1 lžička sekané petrželové listy
375 ml zeleninový bujon (z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si mrkev a nakrájíme ji na jemné nudličky. Brambory pořádně omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Když jsou brambory trochu vychladlé, nakrájíme je na 1-2 cm široké plátky. Oloupeme si cibuli a nasekáme ji najemno.

  2. Rozehřejeme si hrnec. Přidáme do něj máslo a když je máslo napůl roztavené, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekané listy petržele a mrkev. Minutku restujeme, zaprášíme moukou a krátce zamícháme. Pak vše okyselíme octem a zalijeme bujonem.

  3. Vaříme několik minut. Přidáme plátky brambor a dochutíme kořením. (Klidně podle vlastní chuti.)

  4. Nakládanou okurku necháme okapat a nakrájíme na kousky. Okurku a kapary přidáme do hrnce k ostatní zelenině a necháme už jen prohřát.

  5. Podáváme teplé. Pro zjemnění můžete před podáváním použít lžíci zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!