Zelenina na kari s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
50 ml voda
1 kg zelenina
1 lžíce olivový olej
2 lžíce kari koření
1 svazeček čerstvá bazalka
60 ml kokosové mléko
250 g čerstvá rajčata
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu, kterou použijeme podle možnosti a chuti, očistíme, omyjeme a nakrájíme na malinkaté plátky. Použila jsem květák, pastiňák, cuketu, bramboru, pórek a papriku. Pálivou papričku přidáme podle chuti. Česnek i cibuli oloupeme a společně nakrájíme nadrobno.

  2. Do větší a hlubší pánve dáme olej a po chvilce přidáme cibuli s česnekem. Dále přidáme nakrájenou zeleninu, pálivou papričku a zasypeme kari kořením. Pomalu přikryté dusíme do změknutí (asi 6 minut). Potom přidáme oloupaná rajčata, trošku vody a stále přikryté dusíme dalších asi 10 minut.

  3. Zeleninu na kari podlijeme kokosovým mlékem, osolíme, opepříme, provaříme na pár minut s natrhanými lístky bazalky a směs odstavíme.

  4. Zeleninu na kari s bazalkou podáváme horkou s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!