Ukrajinské suflé z páry recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

0,5 stroužků česnek
4 lžičky máslo
1 lžíce strouhanka
3 ks žloutek
0,75 šálků mléko
1 lžička majoránka
1 ks cibule
5 ks bílek
1 hlávka zelí
1 lžička mletý bílý pepř
0,5 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem si oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Polovinu stroužku česneku prolisujeme nebo nakrájíme a namačkáme nožem. Připravíme si také větší kus gázy, ve které budeme suflé vařit

  2. Z hlávky zelí vyřízneme košťál a oddělíme vnější listy. Povaříme je asi 5 minut v horké vodě, poté vodu scedíme a listy necháme oschnout. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno a nasypeme do velkého hrnce, zalijeme mlékem a zvolna vaříme asi 20 minut do změknutí

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm česnek a cibuli

  4. Do uvařeného zelí zamícháme osmahnutý česnek a cibuli, strouhanku a žloutky, směs osolíme a dochutíme pepřem a majoránkou. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do připravené směsi

  5. Spařené zelné listy rozložíme na větší kus gázy tak, aby ji rovnoměrně pokryly. Doprostřed navrstvíme rovnoměrně zelnou směs. Zelné listy svineme do závitku a ovážeme potravinářskou nití. Závitek opatrně přemístíme do pařáku v parním hrnci naplněném několika centimetry vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 45 až 50 minut

  6. Po uvaření sejmeme gázu a hotové ukrajinské suflé z páry nakrájíme na plátky široké cca 8 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!