Žebírka v kyselém zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks jablko 4 kuličky jalovec 2 ks bobkový list 50 g anglická slanina 2 lžíce olej na smažení 4 ks vepřová žebírka 1 sklenice kysané zelí 1 lžíce sádlo na smažení 3 ks cibule (střední) podle chuti špetka cukr sůl, pepř na ozdobu petrželka
Postup Žebírka v kyselém zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěná a vykrájená jablka nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky a spolu s jemně pokrájenou cibulí opečeme na sádle. Přidáme zelí, jablka, koření a trochu vody. Vše necháme asi 1 hodinu podusit.
Žebírka osolíme a opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Potom je na mírné teplotě opékáme za častého obracení ještě zhruba 20 minut.
Zelnou směs dochutíme solí a cukrem. Upečená žebírka pokládáme na zelí, můžeme ozdobit sekanou petrželkou.