Žebírka v kyselém zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
4 kuličky jalovec
2 ks bobkový list
50 g anglická slanina
2 lžíce olej na smažení
4 ks vepřová žebírka
1 sklenice kysané zelí
1 lžíce sádlo na smažení
3 ks cibule (střední)
podle chuti
špetka cukr
sůl, pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a vykrájená jablka nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky a spolu s jemně pokrájenou cibulí opečeme na sádle. Přidáme zelí, jablka, koření a trochu vody. Vše necháme asi 1 hodinu podusit.

  2. Žebírka osolíme a opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Potom je na mírné teplotě opékáme za častého obracení ještě zhruba 20 minut.

  3. Zelnou směs dochutíme solí a cukrem. Upečená žebírka pokládáme na zelí, můžeme ozdobit sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!