Zdravá cizrnová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
špetka sůl
2 lžičky majoránka
1 ks cuketa
300 g cizrna
1 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
2 lžíce sezamový olej
50 g rýže basmati
4 kuličky celý černý pepř
1 hrst slunečnicová semínka
3 lžíce špaldová mouka
2 ks střední mrkev
4 plátky mořská řasa
1 l zeleninový vývar z kostky bio
1 lžíce černé sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc (cca 10 hodin), namáčecí vodu slijeme.

  2. Rýži vaříme v poměru 1:2 s vodou, vaříme asi 40 minut. Zatím na oleji orestujeme cibulku s prolisovaným či utřeným česnekem, restujeme jen krátce, aby česnek nezhořkl. Zaprášíme moukou, přidáme cizrnu, plátky mořské řasy, mrkev a vývar a vaříme asi 20 minut, poté přidáme cuketu, pepř a sůl, majoránku nebo saturejku a vaříme dalších 10 minut.

  3. Polovinu cizrnové polévky rozmixujeme a smícháme s nerozmixovanou částí. Přidáme uvařenou rýži, semínka, nasekanou zelenou nať z cibulky a ještě krátce zlehka provaříme, nakonec cizrnovou polévku zjemníme citronovou šťávou.

  4. Zdravou cizrnovou polévku můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!