Zdravá cizrnová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek špetka sůl 2 lžičky majoránka 1 ks cuketa 300 g cizrna 1 lžíce citronová šťáva 2 ks jarní cibulka 2 lžíce sezamový olej 50 g rýže basmati 4 kuličky celý černý pepř 1 hrst slunečnicová semínka 3 lžíce špaldová mouka 2 ks střední mrkev 4 plátky mořská řasa 1 l zeleninový vývar z kostky bio 1 lžíce černé sezamové semínko
Postup Zdravá cizrnová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme přes noc (cca 10 hodin), namáčecí vodu slijeme.
Rýži vaříme v poměru 1:2 s vodou, vaříme asi 40 minut. Zatím na oleji orestujeme cibulku s prolisovaným či utřeným česnekem, restujeme jen krátce, aby česnek nezhořkl. Zaprášíme moukou, přidáme cizrnu, plátky mořské řasy, mrkev a vývar a vaříme asi 20 minut, poté přidáme cuketu, pepř a sůl, majoránku nebo saturejku a vaříme dalších 10 minut.
Polovinu cizrnové polévky rozmixujeme a smícháme s nerozmixovanou částí. Přidáme uvařenou rýži, semínka, nasekanou zelenou nať z cibulky a ještě krátce zlehka provaříme, nakonec cizrnovou polévku zjemníme citronovou šťávou.
Zdravou cizrnovou polévku můžeme ihned podávat.