Zavařovaná povidla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cukr
1 dl ocet
4 lžíce rum
2 kg švestky
1 špetka mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu odpočívat.

  2. Poté dáme naložené švestky na sporák a vaříme na malinkém plameni asi 4 hodiny. Nemícháme!

  3. Povidla jsou hotová, když se vypaří asi 70 % vody. Přidáme rum, mletou skořici a důkladně rozmixujeme.

  4. Povidla ihned plníme do nahřátých sklenic. Otevřené sklenice naskládáme do trouby zahřáté na 50 °C na 30 minut. Tím se povidla na vrchu zatáhnou a nekazí se.

  5. Zavařená povidla vyndáme z trouby, zavíčkujeme a necháme vychladnout. Podáváme podle potřeby a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!