Zavařená řepa s křenem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

300 g cukr
120 g sůl
1,25 l ocet
0,5 balení kmín
4 l voda
750 g křen
1 hlávka zelí
5 kg červená řepa
15 kuliček umělé sladidlo sacharin

Postup přípravy receptu

  1. Řepu omyjeme, uvaříme doměkka, oloupeme a nastrouháme. Křen a zelí očistíme a nastrouháme

  2. Nachystáme si nálev. V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, sacharin a kmín a tento nálev svaříme. Řepu se zelím, křenem a nálevem smícháme dohromady a necháme do druhého dne odležet

  3. Další den vrstvíme řepu do sklenic a zavařujeme cca 20 minut při 85 °C

  4. Zavařenou řepu s křenem podáváme jako salát či přílohu k různým pokrmům. Chutná výborně

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!