Zavařená cuketa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
5 lžic ocet
2 ks cibule
1 lžička kmín
2 kg cuketa
podle chuti
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme od jader a na hrubém struhadle nastrouháme. Cibuli oloupeme a také nastrouháme, nebo nakrájíme nadrobno. Cuketu promícháme s cibulí, cukrem, solí, kmínem a octem. Směs necháme 30 minut odležet.

  2. Cuketovou směs naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a při 85 °C zavařujeme 30 minut.

  3. Takto zavařenou cuketu v zimě jen podusíme na troše sádla a hlídáme, aby se nerozvařila. Při konečném vaření dochucujeme podle potřeby. Cuketu používáme místo zelí či špenátu jako přílohu k pečenému a dušenému masu. Ale samozřejmě lze zavařenou cuketu použít i v bezmasých receptech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!