Zapékaný hrách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 200 g hrách 1 ks velká cibule 1 kostka zeleninový bujón 200 g jasmínová rýže podle potřeby olej voda eidam máslo na vymazání podle chuti sůl majoránka
Postup Zapékaný hrách recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do studené vody. Poté jej uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.
Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí a majoránkou.
Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a vložíme do rozehřáté trouby.
Hrách zapečeme a ke konci můžeme mírně posypat strouhaným sýrem.