Zapékaný hrách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
200 g hrách
1 ks velká cibule
1 kostka zeleninový bujón
200 g jasmínová rýže
podle potřeby
olej
voda
eidam
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do studené vody. Poté jej uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.

  2. Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu.

  3. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  4. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí a majoránkou.

  5. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a vložíme do rozehřáté trouby.

  6. Hrách zapečeme a ke konci můžeme mírně posypat strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!