Zapékaný hrách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
200 g hrách
1 ks velká cibule
1 kostka zeleninový bujón
200 g jasmínová rýže
podle potřeby
olej
voda
eidam
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
majoránka
Postup Zapékaný hrách recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do studené vody. Poté jej uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.
Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí a majoránkou.
Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a vložíme do rozehřáté trouby.
Hrách zapečeme a ke konci můžeme mírně posypat strouhaným sýrem.