Zapékaný halibut s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce mléko
1 ks citron
1 lžička citronová kůra
200 g čerstvý smetanový sýr
4 porce halibut
2 lžíce sušený kopr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z jedné poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou polovinu nakrájíme na kolečka.

  2. Ze všech ingrediencí vymícháme sýrovou směs, kterou podle potřeby zředíme mlékem. Porce halibuta osolíme a opepříme.

  3. Zapékací mísu vytřeme trochou oleje, vložíme porce ryby, pokryjeme je sýrovou směsí a na vrch poklademe kolečka citronu.

  4. Halibuta s citronem pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut.

  5. Zapékaného halibuta s citronem podáváme s bramborovou přílohou, ale klidně postačí i bagetka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!