Zapékané žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 lžíce máslo
4 lžíce strouhanka
1 hrst petrželka
500 ml mléko
40 g mouka
500 g žampiony
1 hrneček zeleninový vývar
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a otřeme, rozčtvrtíme a asi 5 minut smažíme na oleji. Mouku osmahneme na másle, zalijeme mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem.

  2. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a zeleninovým vývarem. Houby zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapékáme v troubě asi 10 minut.

  3. Zapékané žampiony podáváme posypané sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!