Lasagne Al Forno recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
25 g máslo
50 ml mléko
300 ml mléko
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžička rajčatový protlak
12 plátků lasagne
60 g čedar
1 ks bobkový list
50 ml olivový olej
1 plechovka krájená rajčata
50 ml červené víno
25 g hladká mouka
muškátový oříšek
30 g parmezán
1 špetka sušené oregano
2 lžíce worcester
mletý černý pepř
300 g směs mletého masa

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 200 - 220 °C

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Nastrouháme nahrubo cibuli s mrkví a přidáme prolisovaný česnek. Vše hodíme na rozpálenou pánev. Okořeníme bobkovým listem, oreganem, worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Předtím než přidáte mleté maso, všechnu směs si shrňte do stran pánvičky, abyste měli prostor na orestování masa. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a restujeme 30 vteřin, potom promícháme se zbytkem. Pokračujeme, až maso krásně zhnědne. Přidáme červené víno, necháme vyvařit alkohol a pak přidáme krájená rajčata z plechovky. Povaříme 2 - 3 minuty. Na závěr přidáme mléko a stáhneme z plotny

  3. Na přípravu sýrové omáčky si nejprve v hluboké pánvi rozpustíme máslo. Přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Přidáme trochu mléka a povaříme, poté přidáme zbytek mléka a necháme déle povařit, aby z omáčky nebyla cítit mouka. Dochutíme solí, pepřem a přidáme trochu muškátového oříšku. Přidáme sýr čedar a minutu povaříme, stáhneme z plotny

  4. Do zapékací mísy vložíme první vrstvu omáčky, druhou vrstvu budou tvořit těstoviny a třetí vrstvu sýrová omáčka. Postup opakujeme 1 - 2x. Poslední vrstvu bude tvořit sýrová omáčka posypaná oreganem, solí, pepřem a parmezánem. Očistíme okraje zapékací mísy a přetáhneme alobalem

  5. Lasagne Al Forno necháme v troubě zapékat 30 - 40 minut. Posledních 10 minut před koncem sejmeme alobal, aby parmezán dostal zlatavou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!