Zapékané brambory s cibulí a smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
5 - 6 ks brambory
1 hrnek mléko
1 ks cibule
kmín
1 kelímek zakysaná smetana
200 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory předem uvaříme ve slupce téměř doměkka. Brambory poté necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si předem osmahneme na troše oleje, ke konci přidáme také česnek

  2. V misce rozmícháme mléko společně se smetanou a vejci. Osolíme, opepříme a okmínujeme

  3. Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem, dáme vrstvu brambor, cibule, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, dáme znovu vrstvu brambor a znovu sýr. Zalijeme smetanovými vejci a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C

  4. Zapékané brambory s cibulí a smetanou podáváme jako hlavní chod. Doplníme sterilovanou okurkou, kysaným zelím apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!