Domácí slepičí vývar recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1/4 ks celer
voda
1 špalíček pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
nudle
1 ks slepice

Postup přípravy receptu

  1. Koupila jsem malou slepici, velkou mrkev a petržel. Slepici podle potřeby očistíme a zbavíme brků. Důkladně ji omyjeme a osušíme

  2. Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme 1 - 2 lžíce vody. Slepici necháme na mírném plamenu 2 - 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Jen sůl. Vynikne tím chuť masa. Podle potřeby přiléváme vodu

  3. Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici. Ve vývaru ji povaříme 20 - 30 minut, dokud změkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru. Vývar scedíme. Když ho budete vařit tímto stylem, zůstane krásně čirý. V jiném hrnci si uvaříme nudle, které scedíme a zakapeme olivovým olejem

  4. Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do vývaru, podle chuti ještě osolíme a povaříme asi 5 minut

  5. Domácí slepičí vývar podáváme s nudlemi a sypeme čerstvým pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!