Zapečený pórek s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
0 l mléko
125 g smetana
125 g mozzarella
sůl a pepř
100 g strouhaný tvrdý sýr
3 ks středně velká rajčata
4 ks středně velké pórky
1 ks menší kedlubna
1 svazeček nať do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nabodneme a přelijeme vroucí vodou, sloupneme jim slupku a nakrájíme na kolečka. Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Nať do polévky očistíme, opereme ji a drobně nasekáme. Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme ji na kostky.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a ve střídavých vrstvách do ní naskládáme pórek, rajčata a kedlubnu. Na to pak rovnoměrně nasypeme polévkovou nať a dobře osolíme a opepříme.

  3. Smícháme smetanu a mléko a nalijeme na zeleninu. Na podklad připravený k zapékání nasypeme nejprve tvrdý sýr a potom kostičky mozzarelly. Máslo nakrájíme na malé kousky a rozmístíme na podklad.

  4. Pokrm připravený k zapékání dáme do studené trouby a pečeme ho (plyn 2-3, teplota 160°C) cca 40 minut, až se sýr roztaví a zezlátne. Zapečený pórek s mozzarellou můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!