Zapečený platýs s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks rajče 400 g platýs filé podle chuti sůl olivový olej mletý pepř na obalení 5 lžic strouhanka 5 snítek petrželka
Postup Zapečený platýs s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Umytou a osušenou čerstvou petrželku najemno nasekáme spolu s oloupaným česnekem, nejlépe kolébkou na bylinky. Směs vložíme do hlubší mísy se strouhankou a promícháme.
Pod tekoucí vodou opláchneme rybí plátky a dobře osušíme. Rybí plátky obalíme ve strouhankové směsi a položíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olivovým olejem.
Umytá podlouhlá rajčata rozkrojíme po délce na poloviny. Řeznou plochou je namočíme ve směsi se strouhankou. Rajčata položíme na plech vedle platýse. Ryby i rajčata osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 15 - 20 minut, pěkně dozlatova. Zapečené ryby s rajčaty vyndáme z trouby.
Zapečeného platýse s rajčaty podáváme teplého jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.