Zapečený platýs s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks rajče
400 g platýs filé
podle chuti
sůl
olivový olej
mletý pepř
na obalení
5 lžic strouhanka
5 snítek petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Umytou a osušenou čerstvou petrželku najemno nasekáme spolu s oloupaným česnekem, nejlépe kolébkou na bylinky. Směs vložíme do hlubší mísy se strouhankou a promícháme.

  2. Pod tekoucí vodou opláchneme rybí plátky a dobře osušíme. Rybí plátky obalíme ve strouhankové směsi a položíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapaný olivovým olejem.

  3. Umytá podlouhlá rajčata rozkrojíme po délce na poloviny. Řeznou plochou je namočíme ve směsi se strouhankou. Rajčata položíme na plech vedle platýse. Ryby i rajčata osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 15 - 20 minut, pěkně dozlatova. Zapečené ryby s rajčaty vyndáme z trouby.

  4. Zapečeného platýse s rajčaty podáváme teplého jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!