Vaječný nákyp s cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/8 balíčku listové těsto
mletý bílý pepř
2 - 3 špetky muškátový květ
horká voda
2 ks střední cibule
máslo na vymazání
8 ks vejce (M)
celý nebo drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka, která v prstech rozdělíme. Spaříme ji vroucí vodou

  2. Vejce rozšleháme a ochutíme solí, muškátovým květem, mletým bílým pepřem a kmínem. Přidáme kroužky cibule a jen lehce promícháme

  3. Menší pekáček vymažeme máslem a vyložíme listovým těstem, které ve velmi tenké vrstvě rozprostřeme na dno a trochu na kraje (stačí 0,5 cm i méně). Zalijeme vaječnou směsí a dáme péct do vyhřáté trouby

  4. Pečeme, dokud se nám vejce nezvednou a povrch není zlatavý

  5. Vaječný nákyp s cibulí podáváme s pečivem, brambory nebo jen tak s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!