Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks lilek
2 balíčky mozzarella
200 g parmazán
mletý pepř
hladká mouka
400 ml tomatová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Lilky oloupeme a nakrájíme je na plátky. Pak je osolíme, chvíli necháme stát a výpotek vysušíme. Obalíme je v mouce.

  2. Lilky na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova. Do mísy na zapékání nebo hrnce naskládáme vrstvy lilku, které prokládáme tomatovou omáčkou, parmazánem a mozzarellou. Povrch posypeme zbytkem parmazánu. Lilek vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi na 15 minut.

  3. Zapečený lilek s parmazánem a mozzarellou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!