Zapečený libanonský chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 g šunka
200 g cuketa
4 ks rajče
2 lžičky bazalka
100 g eidam
50 ml olivový olej
4 kg libanonský chléb

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme do misky, přidáme olivový olej a pokrájené listy bazalky nebo sušenou bazalku.

  2. Nakrájíme mladou cuketu i se slupkou na tenké plátky, rajčata na plátky, sýr nastrouháme.

  3. Pláty libanonského chleba potřeme česnekovou olejovou směsí. Takto připravený chléb obložíme plátky cukety. Na cuketu rozložíme plátky šunky, možné je kombinovat ji s moravským uzeným, anglickou slaninou. Na šunku poklademe plátky rajčat, vše zasypeme sýrem. Kdo má rád, ozdobí sýr kousky oliv.

  4. Obložený libanonský chléb pečeme ve vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví (cca 10 - 15 minut). Zapečený libanonský chléb podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!