Zapečený labužníček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 dl mléko 1 ks pórek vegeta 1 balíček těstoviny 50 g anglická slanina petrželová nať mletý kmín 0.5 balíčku mražený hrášek mletý černý pepř 100 g strouhaná niva 250 g tepelně zpracované maso nebo uzenina zálivka 4 ks vejce podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Zapečený labužníček recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, přidáme mražený hrášek, koření a sůl. Všechno chvíli osmahneme. Přidáme na kousky nakrájené uvařené maso nebo uzeninu a podusíme.
Mezitím podle návodu uvaříme ve slané vodě těstoviny a scedíme je.
Směs smícháme s uvařenými těstovinami, posekanou zelenou petrželkou a s jemně nakrájenou anglickou slaninou. Poprášíme vegetou.
Všechno vyklopíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme. Potom labužníčka zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a s nastrouhanou nivou a dozlatova dopečeme.
Hotové porce zapečeného labužníčka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.