Zapečený labužníček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 dl mléko
1 ks pórek
vegeta
1 balíček těstoviny
50 g anglická slanina
petrželová nať
mletý kmín
0.5 balíčku mražený hrášek
mletý černý pepř
100 g strouhaná niva
250 g tepelně zpracované maso nebo uzenina
zálivka
4 ks vejce
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, přidáme mražený hrášek, koření a sůl. Všechno chvíli osmahneme. Přidáme na kousky nakrájené uvařené maso nebo uzeninu a podusíme.

  2. Mezitím podle návodu uvaříme ve slané vodě těstoviny a scedíme je.

  3. Směs smícháme s uvařenými těstovinami, posekanou zelenou petrželkou a s jemně nakrájenou anglickou slaninou. Poprášíme vegetou.

  4. Všechno vyklopíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme. Potom labužníčka zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a s nastrouhanou nivou a dozlatova dopečeme.

  5. Hotové porce zapečeného labužníčka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!