Zapečený květákový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
strouhanka
1 ks květák
podle potřeby
uzenina
hladká mouka
tvrdý sýr
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme do změknutí v osolené vodě.

  2. Mezitím si připravíme směs z rozšlehaných vajec, do kterých přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a zahustíme hladkou moukou. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Jakmile jsou květákové růžičky změklé, nakrájíme je na menší kousky do zapékací mísy. Na ně poklademe párek či salám nakrájený na kolečka. Povrch zalijeme připravenou směsí. Květákový nákyp vložíme do trouby a zapečeme na 200 °C.

  4. Zapečený květákový nákyp podáváme samostatně či případně s brambory. Doplníme o mrkvový či jiný kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!