Zapečený květák s fazolkami a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 dl mléko
3 ks rajče
1 ks květák
20 dkg zelené fazolky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme jej.

  2. Do vymaštěného pekáčku narovnáme růžice květáku a okořeníme mořskými bylinami se solí, nahoru poklademe nakrájená na kolečka rajčat. Zlehka osolíme a popepříme. Pak posypeme pokrájenými předvařenými zelenými fazolkami, které jsme uvařili ve slané vodě. Vše zalijeme ušlehanými vejci v mléce.

  3. Květák s fazolkami a rajčaty pečeme na 180 °C dozlatova asi 20 minut.

  4. Zapečený květák s fazolkami a rajčaty podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory a okurkový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!