Zapečený květák s eidamem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g olej
1 špetka sůl
5 g strouhanka
50 ml mléko
0.5 ks bílek
150 g květák
5 g hladká mouka
1 hrst petrželová nať
100 g eidam 30%
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s mlékem a za stálého míchání na mírném ohni připravíme bešamel.

  2. Květák zbavíme listů a košťálu, rozebereme na růžičky. Květák povaříme do poloměkka. Povařený květák rozmačkáme a spojíme s bešamelem a bílkem. Přidáme sůl a sekanou petrželovou nať.

  3. Hmotu vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Zapečený květák podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!